Försäkra alla dina djur

Är du en djurälskare som inte bara har en sorts djur hemma? Har du kanske både hund och katt? Då är det viktigt att du försäkrar alla dina djur för att undvika höga kostnader hos veterinären om något skulle hända någon av dem. En försäkring är bra att ha både för dig och för dina djur.

Välj rätt försäkring

Nu för tiden finns en hel uppsjö av olika sorters försäkringar för alla möjliga olika sorters djur. Som tur är erbjuder många försäkringsbolag försäkringar för flera olika sorters djur så att du kan samla alla dina försäkringar på ett ställe. Vad du ska tänka på när du väljer en kattförsäkring eller vilken försäkring som helst är först och främst vilken ras ditt djur är. Det är ju faktiskt så med de allra flesta djuren, att olika raser löper risk att drabbas av olika sjukdomar och besvär, ofta är det genetiskt. Nästa steg är att räkna in dina djurs åldrar samt kön när du ska välja den bästa försäkringen för er. När det kommer till försäkringar måste du också välja om du vill ha hög självrisk och låg premie eller tvärtom. Självrisken är den kostnad du får betala hos veterinären och premien är den summa du betalar varje månad till försäkringsbolaget.

Därför är försäkringar viktiga

En försäkring är viktig ifall något skulle hända med ditt djur vilket gör att veterinärvård krävs. Ofta är veterinärkostnader väldigt höga och för att försäkra dig om att du har råd att hjälpa ditt djur på bästa sätt är en försäkring livsviktigt. En försäkring täcker ofta till exempel de vanligaste sjukdomarna för hundar såväl som vanliga sjukdomar bland äldre katter men även en del skador och genetiska problem eller besvär. Det blir ofta billigare om du tecknar din försäkring medan dina djur fortfarande är unga eller när du precis skaffat dem. Då täcker de också dolda fel som fanns hos djuret innan du fick det.

kheera