Hundars intelligens och instinkter

Hundar är smartare än vad man tidigare trott och äger man en hund, märker man vilka fantastiska problemlösare de är, eller att de reagerar med känslouttryck i olika situationer. Hundar uttrycker öppet vad de känner och det kan vara underbart att komma hem till en hund efter jobbet som blir riktigt glad över att se sin matte eller husse!

Kloka djurförsäkringar till hunden

En hund behöver stimulans och aktivitet i sin vardag för mental stimulans, men också för att trivas och må bra själsligt. Det är också viktigt att hunden mår fysiskt bra och att man känner till var närmaste veterinär finns om hunden blir sjuk eller skadad. Det finns en hel del sjukdomar som hundar kan råka ut för och då är det bra att vara förberedd. Att åka till veterinären kan bli dyrt och det är viktigt att man har sett till att skaffa en bra djurförsäkring. En riktigt trygg och digital försäkring genom https://www.lassie.co/ ger ägare och hunden de bästa förutsättningarna om olyckan är framme! Tack vare en en digital och trygg hundförsäkring, får man marknadens högsta ersättningar och snabb daglig support.

Hunden är mycket intelligent!

Man har genom studier kommit fram till att hundar är lika smarta som 4-åriga barn eller kanske till och med ännu smartare. Det menar forskaren Per Jensen som är forskare och professor i etologi på Linköpings universitet. Han menar också att hundar och andra djur också upplever känslor precis som människor. Per Jensen anser också att hundar inte bara förstår kommandon utan även människans tal och prat, samt förstår bokstavligen vad människan säger. Något som hundar är fantastiska på är att de läser människors känslor på ett mycket sublimt sätt och har mycket starka instinkter. En hund kan bokstavligen känna doften av rädsla hos en människa, eller känna på sig att en naturkatastrof är på väg långt innan den faktiskt inträffar.

För att hitta roliga och innovativa sätt att kommunicera med sin hund, kan man pröva sig fram med både lek och tester. Ett roligt och mycket stimulerande hjälpmedel är så kallade “talking products”. Det är inspelningsbara talknappar i glada färger där man kan spela in svarsalternativ till hunden. På Youtube kan man se många häpnadsväckande svar från hundar där ägaren ställer en fråga och hunden trycker på perfekta svar. Ibland kan man också se i klippen att hunden själv vill få uppmärksamhet genom att använda knapparna och “tala” till sin ägare vad den vill. Hunden är smartare än många tror och en fantastisk kännande fyrfota vän!

kheera