Träna tillsammans med hunden

Är du en hundägare som vill börja röra dig mer? Då finns det flera enkla sätt att göra detta. Skulle de hundpromenader du går på kännas lite korta och går du samma runda varje gång? Det kan bli lite trist i längden, varför inte förlänga promenaden en aning? Eller leta efter en ny runda att gå?

Du som har en hund kan genom några små enkla tips öka din träning tillsammans med din hund. Någon utrustning eller komplicerade saker behöver du inte. Det räcker att du har din hund, koppel och kanske bekväma gymkläder. Det finns gymkläder för dam och gymkläder till herrar som är väldigt bekväma och som passar utmärkt när du ska börja öka din träning. Genom att söka på gymkläder dam kommer det dyka upp flera bra alternativ.

Tips på träning

Ett enkelt sätt att börja träna tillsammans med din hund är att helt enkelt förlänga de vanliga promenaderna ni går på varje dag. Det kan innebära att ni istället för den vanliga rundan går en längre runda ett par gånger varje vecka. Rundan behöver inte vara mycket längre, det kan vara tillräckligt att börja med promenader som tar 20 minuter längre än vanligt.

Kuperad terräng

Ett annat alternativ på hur du kan träna med din hund är att välja en annorlunda terräng på promenaderna. Det kan vara allt från en skogspromenad, att spendera tid på en hundgård eller något annat. Så länge det inte är samma rundor som vid de vanliga promenaderna. Ifall underlaget är annorlunda kommer både dina rörelser och hundens utmanas en del när det kommer till styrka, kondition, balans och smidighet. En bra träning med hunden är ifall ni promenerar där ni behöver hoppa/kliva över stenar, grenar och liknande.

Bege er ut på cykeltur

Ett sista tips är att ta dig ut på en cykeltur tillsammans med din hund. Det ger hunden en chans att springa lite snabbare än vanligt. Ifall din hund är lydig och lyssnar bra på dig kan du bege dig ut till ett område där den får springa fritt. Det kan kännas lite komplicerat att cykla med koppel ifall du inte är van med detta. Men tänk på att variera hastigheten, även om du själv känner att det är lätt att cykla relativt snabbt är det inte säkert att din hund klarar det. Det allra viktigaste är alltså att du anpassar träningen efter vad din hund klarar av.

kheera