Försäkra din hund och vårda vännen väl

Det är mycket du som hundägare kan göra för att se till att din hund mår bra. Bland det viktigaste är att du försäkrar din hund, så att du alltid har råd att ta den till veterinären.

Försäkra din hund

Som hundägare älskar du naturligtvis din hund och vill att den ska må bra. Trots det finns det många mattar och hussar som väljer att inte försäkra sin hund, då de tänker att det är för dyrt eller onödigt. Men det stämmer inte. Att ha en bra hundförsäkring till hunden är viktigt för att du alltid ska kunna ta den till veterinären utan att det kostar för mycket. Att äga en hund kostar pengar, särskilt om den blir sjuk. Din hund äter någonting farligt eller så gör den illa sig. Vissa hundraser har också lättare att få vissa sjukdomar eller problem. Då är det jättesmart att ha en hundförsäkring som gör att du alltid kan ta hunden till veterinären. Vilken försäkring du ska välja beror både på din egen ekonomi och på vilken hund du har. Skaffa den hundförsäkring som passar dig och din hund allra bäst, så kan du känna dig trygg att din hund kommer må bra.

Förebygga problem

Förutom att försäkra din hund är det också klokt att förebygga olika problem. Ett stort problem idag är faktiskt övervikt hos hundar. Det är inte bara människor som väger för mycket, utan även hundar. Det påverkar deras hjärta, risken för cancer, men också deras leder. På samma sätt som att det är jobbigt för en människas knän om de måste bära för mycket, så är det jobbigt för hundarnas knän och leder. Du ska dagligen rasta din hund för att hålla den i form. Det visar sig faktiskt att om du håller din hund i form, så kommer du troligtvis också hålla dig själv i form. En riktig win-win-situation för er båda. Även små hundar behöver motion. Tänk också på att inte övermata hunden. Visst, det är så lätt och roligt att sticka åt hunden en korv eller ostbit när du står i köket och lagar mat. Men om det blir en daglig vana finns det en risk att din hund blir överviktig. Det är också mycket roligare för en hund att vara i form. Liksom en människa som är vältränad kan göra mycket mer, så gäller det också hundar. Den tar sig in och ur bilen själv, hoppar lätt upp på soffan (om den får det, alltså). Din hund känner sig pigg och trygg att göra saker. En fet hund har det också jobbigare under sommarens varmaste dagar. Istället för att den kan leka med de andra hundarna, så ligger den och flämtar. Och du känner dig orolig. Ta hand om din hund genom att välja en riktigt bra försäkring som passar er, motionera din hund flera gånger dagligen och tänk på vad du ger din fyrbenta vän att äta.

kheera