Loppor och löss

Då och då händer det att hunden drabbas av loppor eller löss. Det är små irriterande ohyra som kryper runt i pälsen på hunden. De sätter sig sedan och suger blod. Det kan vara mycket påfrestande att bli av med löss och loppor när de väl har fått fäste.

Behandling

I dag kan man ofta behandla hunden mot loppor och löss genom att man droppar lösning från en pipett i hundens nacke. Det är betydligt enklare än att behöva bada hunden med speciellt schampo flera gånger.

Tvätta och städa

Om hunden fått loppor eller löss är det viktigt att man gör rent ordentligt hemma. Hundens filtar, vanliga sängkläder och annat bör tvättas i minst 60 grader. Man kan också frysa textilierna. Man måste och dammsuga och våttorka noga, även bakom möbler och i golvspringor. Dammsugarpåsen och eventuella filter bör kastas omedelbart.

Att undvika loppor och löss

Genom att använda speciellt spot on kan man undvika att hunden får löss och loppor. Det är en lösning som läggs i hundens nacke. Man kan också göra klokt i att undvika hunddagis, veterinärstationer och andra ställen där många hundar ofta samlas.

kheera